Klienti si mohou vybrat v nabídce polopenzi či plnou penzi. Snídaně jsou podávány formou švédských stolů. Během obědů a večeří jsou formou bufetových nabídkových stolů připraveny zeleninové saláty. Hlavní jídlo je servírované a klienti si ho vybírají z nabídky několika druhů pokrmů.

  • Snídaně: 07.30 – 09.30
  • Oběd; 11.45 – 13.30
  • Večeře; 17.30 – 18.45
Stravování je pro klienty zajištěno v několika lázeňských restauracích, kde se podávají pokrmy připravené na základě dietního systému České republiky. Ošetřující lékař předepíše vhodný typ dietní stravy, který dále klient může konzultovat s nutričním terapeutem. Na všech jídelních lístcích je vždy u každého pokrmu uvedeno číslo diety, pro kterou je pokrm vhodný a také obsahuje všechny alergeny a výživové hodnoty tak, aby si mohl každý klient správně vybrat.
  • dieta č. 2 – šetřící – onemocnění žaludku a dvanáctníku, žlučníku a žlučových cest, onemocnění jater,
  • dieta č. 3 – racionální (běžná strava) – nemoci pohybového aparátu,
  • dieta č. 4 – s omezením tuku – onemocnění slinivky, střev, poruchy tukového metabolismu,
  • dieta č. 8 – redukční - nadváha,
  • dieta č. 9 – diabetická,
  • speciální – bezlepková, intolerance laktózy – za doplatek, na objednávku klientem.

Dieta č. 2: ŠETŘÍCÍ

Používá se pro klidová stádia nemocí trávicího ústrojí (funkční poruchy žaludku, poruchy sekrece žaludeční šťávy, při chronickém zánětu žaludku, vředovém onemocnění žaludku nebo dvanáctníku, při chronickém onemocnění žlučníku aj.), kdy nejsou vyžadovány změny v energetickém obsahu stravy ani ve vzájemném poměru základních živin.

Jde o plnohodnotnou dietu s lehkou stravitelností, kterou je možno podávat i dlouhodobě. Podává se menší množství stravy v intervalech 2 až 3 hodiny. Strava by se měla dobře kousat, jíst v klidu, ne hltavě a po každém jídle si odpočinout. Technologie vychází z technologických úprav, při nichž se nepřepalují tuky.

Dieta č. 3: RACIONÁLNÍ

Není žádné speciální dietní omezení.

Dieta č. 4: S OMEZENÍM TUKU

Je předepisována při onemocnění slinivky břišní a žlučníku (ne v akutním stavu). Je vhodná pro klienty po operacích žlučníku, po infekční hepatitidě. Je v mnohém shodná s dietou č. 2. Má však přísnější nároky na technologickou úpravu, na výběr a množství použitých tuků (je o třetinu chudší na obsah tuků). V dietě je dále nižší příjem cholesterolu.

Dieta je energeticky i biologicky plnohodnotná, je však snížen obsah tuků, proto je důležitá u klientů s kornatěním tepen, srdečními obtížemi a anginou pectoris. Nadměrné množství tuků se může usazovat na vnitřních stěnách tepen, překážet průtoku krve a tím přetěžovat srdce a celý cévní systém.

Dieta s nízkým obsahem tuků se také doporučuje při obezitě.

Dieta č. 8: REDUKČNÍ

Je určena klientům, u nichž je žádoucí docílit hmotnostního úbytku. Svou energetickou hodnotou se blíží ostrým redukčním režimům. Bílkovinná dávka je kryta v plném rozsahu, omezeny jsou však tuky a sacharidy. Součástí této diety jsou obvykle 1 až 2 ovocné či zeleninové dny v týdnu.

Dieta č. 9: DIABETICKÁ

Jde o dietu energeticky limitovanou. Základem je rozdělení jídla do denních dávek k zabezpečení rovnoměrného příjmu sacharidů s jejich co nejmenším kolísáním v jednotlivých jídlech. Protože jde o dietu určenou k dlouhodobému používání, je nutné, aby dieta obsahovala všechny biologicky významné součásti (zejména vitamíny a minerální látky) v dostatečném množství, aby nedocházelo k poruchám zdraví z jejich nedostatku. Zároveň musí být dieta dostatečně pestrá. K zajištění pestrosti se u této dlouhodobě užívané diety používají všechny technologické přípravy.

BEZLEPKOVÁ DIETA

Je indikována pro pacienty s celiakií, Duhringovou herpetiformní dermatitidou nebo s alergií na lepek a pšeničnou mouku. U této diety jsou eliminovány všechny potraviny vyrobené z obilovin, které obsahují lepek. Dieta obsahuje nejen speciální bezlepkové potraviny, ale i potraviny přirozeně bezlepkové.

Nabízíme základní potraviny. Doporučujeme klientům předem bezlepkovou dietu nahlásit. Bezlepkové pečivo pečeme v naší kuchyni.

DIETA S NÍZKÝM OBSAHEM LAKTÓZY

Tato dieta je určena pro pacienty s intolerancí laktózy. Jsou vyloučeny potraviny s obsahem laktózy > 2g/100 g. Dieta je plnohodnotná za podmínek podávání dostatečného množství tvrdých sýrů a tvrdého tvarohu, které přirozeně obsahují velmi málo laktózy, popř. rostlinných nápojů obohacených vápníkem nebo tzv. nízkolaktózového, případně bezlaktózového mléka.

Nabízíme základní potraviny. Doporučujeme klientům předem dietu nahlásit.

RELAXACE a REGENERACE pro tělo a duši - 3 noci
Od 2 140 /noc
PRO IMUNITU
Od 2 340 /noc
RELAXACE a REGENERACE pro tělo a duši - 2 noci
Od 2 140 /noc
ODPOČINEK PRO VŠECHNY GENERACE
Od 1 890 /noc
KARLOVY VARY známé - neznámé
Od 1 560 /noc
TÝDEN U VŘÍDLA
Od 1 810 /noc
“LIGHT TREATMENT” klasický léčebný pobyt s polopenzí
Od 1 820 /noc
“FULL TREATMENT” klasický léčebný pobyt s polopenzí
Od 2 000 /noc
Ubytování s polopenzí
Od 1 540 /noc
Ubytování se snídaní
Od 1 300 /noc

Při zajišťování komplexní a příspěvkové lázeňské péče spolupracujeme se všemi zdravotními
pojišťovnami v České republice.